Csinfó fórum
Helló, vendég
Kérjük, hogy jelentkezz be vagy regisztrálj.    Elfelejtetted a jelszavadat?
Szabályzat

ÜDVÖZLÜNK A MAGYAR CSINCSILLA KLUB FÓRUMÁN!

Fórumunkban csak az egyszeri regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott nick és a hozzá tartozó jelszó használatával teheted közzé kérdéseidet, üzeneteidet, kommentárjaidat.

 

A regisztrációhoz egy loginnév (nick), egy jelszó és egy érvényes e-mail cím megadása szükséges. Amennyiben az általad választott azonosító már használatban van, nem fogsz tudni regisztrálni az adott néven: ez esetben kérjük, válassz másikat. Az általad megadott személyes adatokat nem használjuk fel marketing célokra, és nem adjuk ki harmadik félnek az engedélyed nélkül. A rendszer sehol nem jeleníti meg az általad megadott e-mail címet.

 

A regisztráció érvényesítésével nyilatkozol arról, hogy a csincsilla.info/csincsillaklub.hu Fórumszabályzatát megismerted, és magadra nézve kötelezőnek tartod.

 

A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy sem a hozzászólók, sem pedig a fórumot üzemeltető Magyar Csincsilla Klub jogai ne sérüljenek a fórum használata során, felhívjuk figyelmedet a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak a fórumon.

 

 


FÓRUMSZABÁLYZAT

1. A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett.

 

Tilos a fórumon bárkinek - vagy bármely embercsoport tagjának - az emberi méltóságát megsérteni. Kifejezetten tilos a nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek - akár burkolt formában is - a fórumon hangot adni.

 

A fenti szabály megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet (lásd moderálási alapelvek).

 

2. Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek belinkelése. Az ilyen szöveges/képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása is tiltott. A Magyar Csincsilla Klub fórumán nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások, amelyek szélsőséges politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.

 

3. Az Interneten fellelhető írások/szövegek/képek zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük, ezt vedd figyelembe, amikor más oldalakról idézel, illetve illesztesz be képeket a fórumba.

 

4. Cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülöző reklámozás, vádaskodás, hitelrontás nem megengedett.

 

5. A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve már meglévő nevekhez nagymértékben hasonlító nick regisztrálása) tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól.

 

6. Tilos az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó üzenetek a moderátor belátása szerint végleges törlésre kerülnek.

 

7. Tilos a fórumon mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Tipikusan ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi e-mail címe, telefonszáma.

 

Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: e-mail, privát üzenet, vagy más beszélgetés (Yahoo!, MSN, stb.)) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet.

 

Annak, aki az elérhetőségeket, vagy a segítségkérő szándékot nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, kifejezetten súlyos szankcióval kell számolnia.

 

 

 

JAVASLATOK, TANÁCSOK A FÓRUM HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATBAN

Az alábbiakban azok a tanácsok/javaslatok következnek, amelyek betartása mindenki számára megkönnyíthetik a fórum használatát. A moderátorok a fenti szabályokon felül adott esetben az itt leírtakat is betartathatják a fórumozókkal.

 

1. A fórum szerkezete a legtöbb esetben lehetővé teszi, hogy kérdéseidet, témáidat a maga helyén tudd feltenni-megnyitni, ezért kérjük, figyelj rá, hogy a hozzászólásodat a megfelelő fórumszekcióban helyezd el.

 

2. Kerüld a témába nem vágó megnyilvánulásokat (offtopic), illetve hagyj szóhoz jutni másokat is. Kerüld ugyanazon téma több fórumszekcióban történő felvetését. Ilyen esetben a moderátorok belátásuk szerint bezárhatják/törölhetik a duplázott vagy a témakörhöz nem illeszkedő hozzászólásokat.

 

3. Az "Adataid" menüpont alatt számos információt oszthatsz meg magadról, melyek a profilodban bárki által láthatók lesznek.

 

A profilban szereplő egyik adatot sem kötelező kitölteni. Ha mégis így tennél, úgy kérjük, valós adatokat adj meg.

 

Lehetőséged van egy magadról készült Fénykép feltöltésére. Az fotódat a fórum feltöltéskor átméretezi. Ez a kép minden hozzászólásod mellett meg fog jelenni. A képek tartalmára az előző pontban írottak a mérvadók. Kérünk továbbá arra, hogy a feltöltött Fénykép valóban téged - esetleg állataidat - ábrázoljon. Ha nem kívánod megmutatni magad, úgy ne tölts fel más tartalmú képet.

 

4. Mint azt fentebb olvashattad, a fórumra csak egy általad választott nick és jelszó megadásával küldhetsz üzeneteket. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy az azonosítóra is vonatkoznak a fent leírt szabályok. Ha a választott név valamilyen ponton a szabályzatba ütközik, a fórum moderátorai meg fognak kérni, hogy válassz másik nevet. Amennyiben ennek a kérésnek nem teszel eleget az azonosító használatát megvonhatják tőled.

 

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fórum mindenkori moderátorai, illetve adminisztrátorai fenntartják magunka a jogot, hogy azokkal a fórumozókkal szemben eljárjanak akik a fenti szabályzatot megszegik.


A fórum üzemeltetői fenntartják a jogok, hogy bármilyen előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül hozzászólásokat, topikokat, agy felhasználókat távolítsanak el a fórumról.

 

 

MODERÁLÁSI ALAPELVEK

A Magyar Csincsilla Klub fórumán moderáció működik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fórumozók egy csoportja figyelemmel kíséri az adott témakörhöz tartozó topikokat és a fenti szabályok betartását. Ezek a fórumozók a moderátorok, illetve az adminisztrátorok. A moderátorok és adminisztrátorok különleges jogosultságaik révén törölni tudják bármelyik hozzászólást és topikot, továbbá egyéb eszközök segítségével változtathatnak a témakörök összetételén.

 

A moderátorokhoz lehet fordulni a fórummal kapcsolatos kérdésekkel is, illetve a technikai szerkesztésben is ők segíthetnek.

 

A technikai szerkesztést abban az esetben kérheted, ha pl. valamely hozzászólásodat akarod töröltetni.

 

A moderátor saját belátása szerint alkalmazhat technikai szerkesztést az alábbi esetekben:

 

? topikok összevonása, szétbontása

? hozzászólásokban található stilisztikai hibák javítása

? technikai szerkesztés

 

A moderáció lépései általában a következők:

 

Amennyiben egy fórumozó a fórumszabályzatban foglaltakat megszegi - és ezért a fórum moderátorainak bármilyen módon változtatni kell az érintett témakör, vagy a topik összetételén (pl.: topiktörlés, hozzászólás törlése) -, az illető figyelmeztetésben részesül. A figyelmeztetés pontos okáról az érintett értesítést kap magában a topicban.

 

A többszöri figyelmeztetés a hozzászólási jog átmeneti - ritkábban nagyon hosszú ideig tartó - megvonását eredményezheti. Bizonyos, nagyon kirívó esetekben a fórumozó azonnal és végérvényesen kizárható.

 

Amennyiben nem értesz egyet a moderátor döntésével kérjük elsősorban vele próbáld meg tisztázni a vitás kérdéseket privát üzenetben vagy e-mailben. Ha úgy érzed nem tudtok dűlőre jutni, megkeresheted valamelyik adminisztrátort, aki biztosan ki fogja vizsgálni az esetet.

 

Ha egy fórumozó szándékoltan megtévesztő módon állítja be egy moderátor döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.

 

A Magyar Csincsilla Klub honlapjának üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot a fórumszabályzat szövegének előzetes bejelentés nélküli módosítására, melyről mindig részletes tájékoztatást nyújtanak a fórumtagok számára.

Kép találomra

Ki olvas minket

Oldalainkat 31 vendég böngészi

Szavazások

Ajándékoznál állatot?
 

Hirdetés