Közhasznúsági jelentés 2007. PDF Nyomtatás E-mail

2007. február 26-ai dátumozással leadtuk a Fővárosi bíróságon a Magyar Csincsilla Klub - Közhasznú Egyesület bejegyzési kérelmét.
Hivatalos bejegyzésünk 2007. április 09. - napján emelkedett jogerőre.

Legfontosabb feladataink közvetlenül ezután az adószám megszerzése, KSH bejelentkezés, bankszámla megnyitása volt.
Elkészítettük a belépéshez szükséges nyomtatványokat, az iktatási, nyilvántartási rendszert, megterveztük az új logót, tagkártyákat, bélyegzőinket.
Könyvelésünket egyik klubtagunk édesanyja vállalta el, ellenszolgáltatás nélkül.


Médiaszereplés, rendezvények, kapcsolatok
Az év második napján az RTL Klub reggeli műsorában adtunk interjút Stohl Andrásnak és Lilunak. Jó hangulatú, kellemes beszélgetés volt, ami néhány hétre ránk irányította a figyelmet. Az ezt követő 1-2 hétben véglegesítettük le a 2007-es megjelenéseink 80%-át.

Az írott sajtóval is közelebbi kapcsolatba kerültünk. A Színes Állatvilág 2., februári számában jelent meg 3 oldalas cikk, amit az egyik klubnapunkon készítettek, fantasztikus fotókkal illusztrálva. A cikk fő témája: szabad-e állatot ajándékba adni.

Március ismét tévés szereplést hozott, ez alkalommal is a Reggeliben Stohl Andrással és Ördög Nórival. Az apropó, a március 4.én, a Magyar Vadászgörény Klubbal (MVK) és a Magyar Tengerimalac Klubbal (MTK) közösen, első alkalommal a TIT-től önállóan szervezett rendezvényünk volt.
Ezek után és talán ezek hatására a 4.-ei rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott. A Rózsa Művelődési házzal a megbeszéléseket az MTK folytatta le, így a szervezés, ügyintézés feladataiból ez alkalommal kimaradtunk. Annyi volt csupán a feladatunk, hogy a saját területünket a lehető legmutatósabban kialakítsuk.
A rendezvény szinte tökéletesen zajlott, rengeteg látogatóval. A klubok tökéletes összhangban dolgoztak.
A helyiségért fizetnünk nem kellett, viszont a művelődési ház szedte a belépőjegyeket, így övék lett a bevétel is.


Március 20-án a 3 klub kapcsolatba lépett a Fauna egyesülettel, akik a nemzetközi Eurogrup for animal welfare magyarországi szervezeteként az állatok és állatbarát emberek érdekeinek érvényesítésével, és oktatással foglalkoznak.
Végül az MVK - val karöltve a Fauna segítségével vágtunk bele egy kampányba, a kereskedésekben tartott állatok érdekében.
Célunk a figyelem felkeltés, a kereskedők és magánszemélyek tájékoztatása jogaikról. Készítettünk egy "Tartási szabályzat" - ot, amelyet kereskedések részére dolgozunk ki, és juttattunk el a sajtóhoz. Információs anyagot készítettünk, hogy tisztázzuk, mi minősül nem megfelelő állattartási körülménynek, valamint gyűjteményt a felkereshető szervekről, tennivalókról.
A kezdeményezés nem járt sikerrel, a média nem volt érdekelt ilyen jellegű felhívásokban.

Ebben az évben erősödött meg a kapcsolatunk a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársaival is.
2004-ben létrehozták a többfunkciós Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Kultúrparkot, rövid nevén Állatszigetet amely a helyes hazai állattartási kultúra kialakítását, és az Európai Uniós elvárásoktól való lemaradásaink felszámolását egyaránt szolgálja.
Minden rendezvényükre kaptunk felkérést, és örömmel vállaltuk is.
Elindították gyermekeknek szánt néhány hetes nyári programjaikat, ahol a legfiatalabbakat nevelhettük közösen az állattartás alapszabályaira, és felelősségére.

2007. július 21-én, egy rövid kis hírrel szerepeltünk a Királyi Televízió csatornáin a csincsillák hűtésével kapcsolatban.

2007-es rendezvényeink:
2007. március 04.
Kisállat kiállítás
A Magyar Tengerimalac Klub, Magyar Vadászgörény Klub és a Magyar Csincsilla Klub közös szervezésében

2007. április 6-9.
Otthonunkban a természet
A Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola, Kollégium, FVM Gyakorlóiskola kertészeti és díszállat kiállítása és vására

2007. április 22.
Föld Napja
Az Állatszigeten a Rex Kutyaotthon Alapítvány és a Magyarországi Föld Egyesület szervezésében

2007. május 27.
Gyermeknapi mulatság az Állatszigeten

2007. június 02.
Göcsej Kutya Klub Állatbarát Napja, Zalaegerszeg

2007. június 02.
Állatbarát Családi Nap
Munkácsy Mihály Művelődési Házban, Törökbálint

2007. június 23.
5. Pesthidegkúti Házikedvenc Kiállítás és Szépségverseny
Kelbelsberg Művelődésiház

2007. szeptember 09.
7. Kisállatkiállítás az Állatok Világnapja alkalmából a Felelős Állatbarátok Egyesülete szervezésében

2007. október 07.
Állatok világnapja
Állatsziget, a Rex Kutyaotthon Alapítvány szervezésében

2007. december 09.
2. Kisállat kiállítás
Magyar Tengerimalac Klub, Magyar Vadászgörény Klub és a Magyar Csincsilla Klub közös szervezésébenAz év közepén megvehettük az első saját tulajdonú kiállító ketreceinket, amely az egységes megjelenés és kényelem szempontjából hatalmas lépés volt számunkra

Klubnapok

Az egyik klubtagunk az Állatorvos Tudományi Egyetem (ÁOTE) diáktanácsának tagjaként megszerezte az ÁOTE egyik klubjának, az Equus Klub helyiségének havi egy alakalomra szóló ingyenes használatát. Ezzel sok energiát, és hatalmas összeget spórolt meg nekünk.
A klubnapok jól indultak az új helyszínen. Az Állatorvosi Egyetem neve már önmagában is presztízs.
Az év második részében azonban sajnos ismét klubhelyszínt kellett váltanunk.
Ismét szerencsénk volt. Végzett állatorvos tagunk a Magyar Tudományos Akadémia - Állatorvos-tudományi Kutatóintézetében dolgozik ma is, mint kutató orvos.
Összejöveteleinket tehát a mai napig az Intézetben tartjuk, ami nevében talán még hangzatosabb, mint az egyetem volt. Nem mellékes pont, hogy szintén ingyen.

Ebben az évben döntöttünk úgy, hogy a nyár nálunk is nyári szünetet fog jelenteni.
Klubnapjaink elsősorban a rendezvényekre való felkészülésről, azok értékeléséről szóltak. Igyekeztünk azonban csapatépítő jellegű találkozásokat is szervezni - pl. közös állatkerti látogatás - illetve ismeretterjesztő előadásokat tartani - csincsillák nyári hűtése, betegségek stb.

Tagjaink száma, és a honlapon regisztráltaké továbbra is nőtt. Országszerte akadt 1-1 ember, aki szívesen csatlakozott hozzánk. Ebben nagy segítség volt a népszerű kapcsolatépítő honlap az IWIW.
A munkák elosztása valamivel könnyebbé vált az év végére. Szerencsére csatlakozott hozzánk néhány olyan tag, aki tevékenyen akart részt venni az egyesület életében.
A csapaton belül elég nagy a generációs különbség. A legfiatalabb tagunk 16 éves volt ekkor - szülői beleegyezéssel - a legidősebb 51 éves. A legtöbben a 20 - 30-as éveikben járnak. A korosztályok sokszínűsége inkább jelentett előnyt, mint hátrányt. Számunkra mindenképpen pozitív képet sugároz, és talán komolyabban is vesznek minket, ha családanyák ? családapák is megjelennek közöttünk.


2007. december 08.-ra hívtuk össze első közgyűlésünket.
A legfontosabb napirendi pont az Alapszabály módosítása volt, miszerint képviseleti jogot ruházunk a másik két elnökségi tagra. Ezzel leegyszerűsödni reméltük a döntési folyamatokat.
Három újabb rendes tagot választottunk meg, akik pártoló tagként sokat segítettek a munkában.

Költségvetési támogatások
2007-ben nem kaptunk költségvetési támogatást, sem pályázati úton, se céltámogatásként.

Egyesület bevételei
Kizárólag magánszemélyektől beszedett tagdíjbevételünk volt: 112.000 Ft

Az egyesületi vagyon felhasználása
Bérleti díjak, bankköltség: -
Nyomdaköltség (laminálás): 250 Ft
Könyvvitel (bélyegzőgumi, bizonylattömbök): 2.546 Ft
Kommunikációs költségek (postaköltség): 5.897 Ft
Anyagköltség (ketrecek, pólók): 59.368 Ft

Vezető tisztségviselők juttatása
Egyesületünknek nincs alkalmazottja.

Támogatások
Támogatást semmilyen formában nem kaptunk.Készítette: Kocsis Krisztina - elnök

Jelen közhasznúsági jelentést az MCSK 2008. május 10-i közgyűlése egyhangúlag elfogadta.

 

Kép találomra

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi

Szavazások

Ajándékoznál állatot?
 

Hirdetés